Semesterfirarnas Nådendal

Nådendal var på medeltiden både klosterstad och ett livligt turist- och rekreationsmål. Det första badet härstammar från början av 1700-talet, när man upptäckte att vattnet i Viluluoto källa hade en lindrande effekt på många sjukdomar. Sedan dess har Nådendal varit en välkänd och älskad spaort bland semesterfirare.

Hjärtat i staden vid havet är gamla stan och gästhamnen, som ligger i dess omedelbara närhet. För den som är sugen på kultur finns museer, gallerier och mycket intressant historia. För avslappnade semesterdagar kan Nådendal erbjuda ett stort restaurangutbud, cafeer och vackra promenadstråk i hjärtat av gamla stan och invid havet. När kvällen nalkas fylls cafeér, barer och restauranger av glada människor.

De guidade rundturer som ordnas på sommaren är ett utmärkt sätt att bekanta sig med den gamla staden, dess historia och personer.  Låt dig föras bort av historierna; Hur uppstod spakulturen, hur levde nunnorna, hur kom golfbilen till Gullranda, hur fick sjusovar-traditionen sin början?

För barnfamiljer och aktiva semesterfirare kan Nådendal erbjuda mångsidiga aktiviteter. Här finns utmärkta möjligheter till vattensport, i närheten finns en golfbana och däremellan kan man t ex koppla av med att ligga på sandstranden. De populära öarna Äventyrsön Väski och Muminvärlden bjuder på en upplevelserik dag för hela familjen.

Evenemang och sevärdheter i närområdet

Nådendals närområde har ett stort utbud evenemang, museer och  övriga utflyktsmål att erbjuda den kulturhungrige. I synnerhet Åbo är en populär sommarstad där evenemangen avlöser varandra, allt från ett rikligt urval festivaler till medeltidsmarknad.   Bland Åbos besöksmål som lockar även vintertid kan nämnas Åbo slott, Domkyrkan och Aboa Vetus & Ars Nova-museet. Upplevelser erbjuder också t ex Turun kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater, Linnateatteri, Turun Nuori Teatteri, Samppalinnan Kesäteatteri och nya Logomo.

Bekanta dig närmare med Nådendal och evenemang i närområdet:

www.naantalinmatkailu.fi
www.muumimaailma.fi
www.vaski.fi
www.emmateatteri.fi
www.naanatalinmusiikkijuhlat.fi
www.naantalinkaivohuone.fi/tapahtumat
www.turkutouring.fi

Presentkort från webshopen

Köp och skriv ut med en gång